Kuře jako husa

22. října 2008 v 8:23 | Eli&spol. |  Receptíky
Receptík inspirovaný Diny z BC - fakt stojí za vyzkoušení


Potřebujeme:
kuře, nejlépe chlazené
sůl, kmín
sádlo
čtvrt litru černého piva (Kozla)
dvě lžíce povidel
kysané zelí (Diny dávala červené, my bílé a bylo to skvělé!)

Kuře omyjeme, osolíme, okmínujeme zvenku i uvnitř a napěchujeme zelím, co se do něj vejde. Spíchneme párátkama, aby zelí neutíkalo a opečeme na sádle, aby se masíčko zatáhlo. Pak přendáme od pekáčku (my dali zelí i pod kuře, množství, které bylo v kuřeti by pro nás myslím nestačilo), na plotýnce necháme rozpustit povidla v pivu, nalijeme na kuře a zvolna pečeme hodinu a půl až dvě hodiny (při teplotě cca 170st.), během pečení poléváme vypečnou šťávou.
Když nedáte zelí i pod kuře, prý se z piva a povidel udělá moc dobrý sosík, my jsme místo sosíku měli absolutně luxusní zelí
K tomu knedlík, pívo...



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama